De kleur van 2018: heart wood

De kleur van 2018: heart wood

Elk jaar kiezen de kleurspecialisten van verfmerk Flexa de trendkleur van het jaar. Voor 2018 constateerden de experts een behoefte aan huiselijkheid om zich heen. Dit inspireerde hen tot de keuze voor heart wood: een uitnodigende kleur die, afhankelijk van de kleurcombinaties die je kiest, volgens Flexa ‘een geruststellende, levendige of juist rustgevende werking kan hebben’. In dit blog lees je alles over dit veelzijdige, grijsachtige roze.

Thuiskomen is weer ontspannen

Met de oudroze kleur heart wood geef je je interieur een warme uitstraling. Flexa noemt het de kleur bij uitstek om een plek mee te creëren waar je in alle rust kan bijkomen. Het dagelijks leven is al druk genoeg, en na je werk wil je thuis optimaal kunnen ontspannen. Het aardeachtige karakter van heart wood roept associaties op met de natuur, en met de juiste kleurcombinaties tover je elke ruimte om in een oase van rust. Een thuis om weer helemaal tot jezelf te komen.

Met aardetinten en groen terug naar de natuur

De kracht van heart wood is de veelzijdigheid en de vele combinaties die je ermee kunt maken. De kleur past heel goed bij natuurlijke tinten zoals cacao, aarde en groen. Ook de combinatie met een cactus of andere planten doet het altijd goed. Het gebruik van hout en planten in je interieur benadrukt de levendigheid van de kleur. Samen met inktblauw, denim blue of goud en okergeel creëert heart wood een speels en huiselijk gevoel. Een uitnodigende ruimte realiseer je door te contrasteren met koelere tinten blauw, naturelle zandtinten, zeegroen of faded indigo.

Jouw woning en heart wood

Hoe pas je zo’n trendkleur dan toe in je huis? Met een pot verf is een eenvoudige verandering zo gemaakt. Je hoeft maar één muur in heart wood te verven om de hele ruimte een nieuwe look te geven. Verf een andere muur eventueel in een van de vele bijpassende tinten om de gewenste sfeer te bereiken. Voor een speels effect kun je er ook voor kiezen om slechts een deel van een muur mee te nemen. Creëer bijvoorbeeld een horizontale baan langs de muur, of leg de nadruk op een deur in heart wood en geef de muur een lichte zandkleur.

Natuurlijk heeft niet iedereen zin om elk jaar opnieuw de muren te lijf te gaan met een verfkwast. Gelukkig kun je voor een make-over ook aan de slag met accessoires in heart wood of een bijpassende tint. Een cacaokleurig kussen of dekentje voor op de bank, een koperkleurig lampje of een keukenhanddoek in aardetinten maken al een wereld van verschil. Ook terracotta gaat heel goed samen met heart wood en met iets simpels als een bloempot voeg je dus in een handomdraai een warm kleuraccent toe.

Kijk voor meer kleurinspiratie op de website van Flexa en ontdek hoe jij jouw interieur een stijlvolle nieuwe uitstraling geeft.

   

Posted on 2018-04-11 Inspiratie 0 944

ReagerenReageren

Archief inspiratie artikelen

Categorieën inspiratie

Laatste reacties

Inspiratie zoeken

Vorige
Volgende