Fluweel: van adellijke stof tot must-have in huis

Fluweel: van adellijke stof tot must-have in huis

De interieur- en decoratiewereld blijft daar uiteraard niet bij achter: velvet komt ook terug in meubelbekleding. Ook wij van ALLEeetkamerstoelen.nl houden van fluweel en deze stof is in ons assortiment goed vertegenwoordigd. Lees verder en ontdek hoe je fluweelzachte zitmeubels of accessoires toepast in een moderne ruimte!

Een knipoog naar decadentie
Fluweel is van oudsher een dure, luxe stof, die in klassieke interieurs werd gebruikt en door de adel werd gedragen. Door de hoge productiekosten en de zachtheid was het een decadente stof, die was voorbehouden aan de elite. Deze elitaire uitstraling draagt het nog steeds met zich mee, maar het is wel veel goedkoper geworden om fluweel te produceren. Het gevoel van luxe is er echter niet minder om geworden, en de zachtheid ook niet. Het is geen wonder dat de stof nu volop aanwezig is in de moderne interieurdecoratie, zowel in het meubilair als in accessoires.

Zacht en romig
De luxe sfeer die vaak geassocieerd wordt met fluweel roept verlangen op. Niet voor niets wordt daar in reclames vaak gebruik van gemaakt. Zo nam modebedrijf H&M het nummer Blue Velvet (in de uitvoering van Lana Del Rey) op in hun promotionele video voor de herfstcollectie van 2012, en adverteert een Brits chocolademerk een van hun producten als ‘Smooth and creamy […] folded into a soft velvety ripple texture’. Ook cosmeticamerken spelen graag met de luxe kenmerken en associaties van fluweel: een foundation die zorgt voor een fluweelzachte huid, of een velvet lippenstift die zacht aanvoelt en een subtiele glans geeft.

Geef je interieur een velvet touch
Wil je ook in huis dit gevoel van luxe ervaren? Uitgevoerd in de juiste kleuren en combinaties is velvet goed toepasbaar in een modern interieur. Dit houdt zeker niet op bij meubels; ook kussens en gordijnen lenen zich ideaal voor deze stof. Je krijgt een mooi effect door fluweel te combineren met gouden elementen, zoals in deze stoel van LaForma. Of wat denk je van een met fluweel bekleed hoofdeinde van je bed, in sfeervol donkergroen, geaccentueerd met gouden accessoires? Ook fluweel in de gordijnen doet het nog altijd goed en is helemaal van deze tijd, zoals dit tafereel bewijst.

Combineren is de key
Met welke kleuren maak je nu de perfecte combinatie? Heel stijlvol is het hierboven al genoemde donkergroen
, maar ook donkerblauw, okergeel en heart wood (waar we eerder dit blog over schreven) komen mooi uit in fluweel. Uitgevoerd in de juiste kleuren en met bijpassende accessoires geeft fluweel de perfecte balans van klasse, zachtheid en stijl in je interieur!

Posted on 2018-05-29 Inspiratie 0 524

ReagerenReageren

Archief inspiratie artikelen

Categorieën inspiratie

Laatste reacties

Inspiratie zoeken

Vorige
Volgende